Fair Trade

Tytsjerksteradiel is een ‘Fairtrade Gemeente’. Dit betekent dat de gemeente, bedrijven, organisaties en consumenten aandacht hebben voor Fairtrade. Zij kopen en verkopen producten die volgens eerlijke voorwaarden zijn verhandeld. 

Door het kopen en verkopen van deze producten, wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling van kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Dit is ook millenniumdoel 8, zodat de Fairtrade Gemeente campagne een hele mooie invulling is van het millenniumbeleid. 

Fairtrade certificaat
De gemeente geeft bedrijven en organisaties die Fairtrade producten gebruiken en/of verkopen en aandacht besteden aan Fairtrade een certificaat. Op de website fairtradegemeenten.nl vindt u naast het laatste nieuws en informatie een overzicht van de Fairtrade bedrijven en organisaties in de gemeente. Wilt u weten of uw bedrijf of organisatie ook in aanmerking kan komen voor het Fairtrade Certificaat? Neem dan contact op met de campagne coördinator.

Fairtrade producten zijn tegenwoordig bijna overal, bij elke leverancier wel verkrijgbaar. De vaste leverancier van een dorpshuis kan dus het beste benaderd worden met de vraag wat voor fairtrade assortiment er is. Zo hebben bij. de Sligro en Deli XL een fair trade produkt overzicht. Ook op de website van Max Havelaar staat een goede zoekmachine.

Op de website van Fair Trade wordt een overzicht getoond van supermarkten die Fair Trade produkten verkopen en kan worden gezocht op postcode om de dichtsbijzijnde supermarkt met Fair Trade produkten te localiseren.

Als een dorpshuis minimaal twee producten gebruikt met het Max Havelaar keurmerk (liefst koffie en thee) en dit is zichtbaar voor de bezoekers dan is het dorpshuis een Fairtrade Dorpshuis. De gemeente helpt bij de zichtbaarheid door een certificaat en een sticker voor op de deur te verstrekken.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentelijke campagne coördinator:

Baukelien Koopmans via bkoopmans@t-diel.nl of 14 0511.

Dorpshuis De Kamp eerste Fairtrade Dorpshuis van Tytsjerksteradiel ... Lees meer ->

 

 Email facebook twitter LinkedIn Hyves